Conferința republicană educativă online cu tema „Fii Online în siguranță!” Ediția II, 24.10.2022

         

              La data de 24.10.2022,  IPLT "Ștefan cel Mare" a fost gazda conferinței  republicane online cu genericul: „Fii Online în siguranță!”, drept obiective:

- Să responsabilizeze elevii în legătură cu pericolele reale care pot apărea pe Internet.

- Să informeze elevii în legătură cu: ce ar trebui să știe atunci când se aventurează în descoperirea Internetului;  cum trebuie sa reacționeze în anumite circumstanțe;  unde și cui trebuie să ceară ajutor în momentele în care situațiile îi depășesc.

- Să documenteze elevii despre sursele mai sigure pentru navigarea pe Internet, atât internaționale, cât și din Republica Moldova.

- Să ajute elevii să devină cetățeni informați, activi, responsabili în spațiul online.

- Să motiveze elevii cu privire la utilizarea în mod rațional a calculatorului și folosirea în siguranță a Internetului.

- Să inspire elevii și cadrele didactice în inițierea de noi proiecte intra-, inter- și trans-disciplinare cu privire la Siguranța online.

 

 Conferința a întrunit sapte instituții partenere din țară și  fiecare  instituție a prezentat activitățile desfășurate în cadrul Lunarului Securității Cibernetice.

 Moderatoarea conferinței eleva Pleșca Ariadna și Darii Ana-Maria prezentatoarea produsului digital au fost la înălțime.

  Deasemenea grupul de elevi ai clasei a XII-a "C", pe parcursul lunii au demonstrat responsabilitate, sârguință, implicare. Cu o activitate frumoasă s-a evidențiat fetele din clasa a VIII-a "B".