În cadrul lunarului “Trăieşte carte” s-au organizat diferite activităţi întru  promovarea rolului cărţii în educaţie, societate şi cultură.

Printre acestea se numără şi activitatea extraşcolară “Ion Creangă – Imaginea copilăriei, Imaginea copilului universal”.

La această activitate l-am avut ca oaspete pe Ion Creangă (rol jucat de elevul clasei a IX-B Bîtcă Mihai) care le-a relatat elevilor mai mici momente din copilăria sa.

Participanţi la această activitate au fost clasele a III-A, III-B, IV-A, IV-B ghidaţi de învăţătoarele lor Lazarenco Larisa, Dobreanschi Doina, Zabolotnîi Veronica, Prisăcari Veronica.

Elevilor li s-a propus şase însărcinări :

  1. Numeşte cât mai multe poveşti de a lui Ion Creangă
  2. Recunoaşte opera
  3. Imită personajul
  4. Cui aparţine replica
  5. Ce s-ar întâmpla dacă ..
  6. Desenează povestea preferată.

 

La care copii au dat dovadă de multă ingeniozitate şi mult artistism, răspunzând la întrebările propuse şi au depus mult efort pentru a intra în pielea personajului şi a se asemăna cu acesta.

De asemenea a fost analizată expoziţia amenajată şi aduse unele informaţii din viaţa scriitorului, din care elevii preyenţi au aflat cu mirare că Ion Creangă nu este doar un scriitor dar şi poet.

Activitatea s-a desfăşurat într-o atmosferă prietenoasă, iar elevii au ieşit din bibliotecă cu o stare de satisfacţie, cu un nou bagaj de cunoştinţe şi cu dorinţa de a citi şi reciti opera sfătosului  bunic din Numuleşti.