Recent, Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare” din orașul Drochia a găzduit un eveniment important pentru comunitatea educațională - ceremonia oficială de recepție a lucrărilor realizate în cadrul Proiectului de granturi KUSANONE, susținut de Ambasada Japoniei în Republica Moldova.

 

 

     La eveniment au participat a Dl. YAMADA Yoichiro, Excelența Sa, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova; Vasile Cemortan, Președinte al raionului Drochia; Vitalie Josanu, șeful-adjunct al Oficiului Teritorial Soroca al Cancelariei de Stat (raionul Drochia); Nina Cereteu, primarul orașului Drochia; și Ion Recean, șeful-interimar al Direcției Educație a Consiliului raional Drochia. Oaspeții au fost întâmpinați cu pâine și sare, iar directoarea liceului, Svetlana Capcelea, a adresat un mesaj de salut, invitând oaspeții să viziteze spațiile nou renovate.

Ceremonia de predare a lucrărilor realizate în cadrul Proiectului de Grant Kusanone a fost una deosebit de importantă, fiind dovada unei colaborări remarcabile și a unui efort comun ce a adus beneficii semnificative pentru comunitatea școlară.

         După vizita întreprinsă, a urmat evenimentul de recepție, cu un mesaj de bun venit din partea directoarei Svetlana Capcelea și o surpriză artistică din partea discipolilor instituției, aducând drept mulțumire frumoasele tradiții prin cântec și dans. Au urmat mesaje de felicitare și alese urări de bine și succes, fiind binevenite în contextul noului an de studii.

     Svetlana Capcelea a adresat mulțumiri speciale Guvernului Japoniei și Excelenței Sale, domnului Ambasador, pentru generozitatea și sprijinul oferit prin acest proiect. Grantul Kusanone este un exemplu minunat de solidaritate internațională și de angajament pentru îmbunătățirea educației și a condițiilor de învățare. Dumneaei a menționat că prin acest proiect au fost reparate capital cinci săli de clasă, două blocuri sanitare, holul, rețeaua de electricitate și ventilare.

     Pe parcursul proiectului a devenit stringentă reparația sectorului de acoperiș deasupra sălii „Clasa viitorului”, iar cu acordul și contribuția Ambasadei au fost reparați și cei 102 metri pătrați de acoperiș. Datorită acestui proiect a fost posibilă implementarea altui proiect – „Clasa Viitorului”, pentru organizarea cercului de Robotică și alte activități specifice proiectului.