În fiecare an, pe data de 7 aprilie este celebrată ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII, ocazie cu care fiecare individ, sau comunitate își îndreaptă atenția către beneficiile unei mai bune stări de sănătate.

          Sub umbrela sloganului ”Sănătate pentru toți”, elevii din Iplt ,,Ștefan cel Mare”, or.Drochia coordonat de profesoara de biologie Parasca Stela au desfășurat o serie de activități interactive de comun acord cu prof. de ed.fizică Demian Igor și asistenta medicală. La Master class ,,Farfurie sănătoasă” au participat elevii cl. a VII-a ,,B”,       

Starturi vesele cu elevi din cl. a VII-a ,,B” și cl. a VIII-a ,,B” aceste activități au ca scop promovarea unei alimentații sănătoase și a activităților fizice în rândul elevilor din ciclul gimnazial. S-au desfășurat și demonstrații privind acordarea primului ajutor medical cu elevii din cl.a VIII-a ,,A” și asistenta medicală Colesnic Emilia.

           Eleve din ciclul gimnazial și liceal au elaborat desene la tema ,,Sănătății” pentru a aborda provocările în domeniul sănătății în prezent și în viitor.