,,Iarna – un amalgam de sentimente și culori în literatura și muzica românească”

Iarnă…   Magie … Bucurie …

 

    Iarna e un anotimp al așteptării, o vreme potrivită pentru reînvierea amintirilor de aur și lansarea într-o călătorie sentimentală, un anotimp în care te poți bucura de fiecare oră.

  Iarna a fost și va fi valorificată în creațiile literare semnate de marii poeți redând de fiecare dată o poveste nouă, un amalgan de sentimente... Fericire, bucurie, nostalgie, admirație, uimire și dorul de copilărie...

   În incinta Instituţiei Publice ,,Ştefan cel Mare” din oraşul Drochia la data de 13 ianuarie 2023 în sala festivă s-a desfăşurat activitatea extracurriculară ,,Iarna-amalgan de sentimente şi culori în literatura şi muzica românească. Iarnă ... Magie ... Bucurie ... care a avut ca scop cultivarea imaginaţiei elevilor şi încurajarea creativităţii în domeniul literar, precum şi stimularea potenţialului artistic prin declamarea poeziilor tematice, colaje care oglindesc anotimpul iarna.

Toţi cei prezenţi la activitate şi-au alinat sufletele cu recitarea unor poezii, realizarea unor colaje despre anotimpul iarna, desigur n-au lipsit şi dramatizarea unor tradiţii şi obiceiuri specifice anotimpului.

  În cadrul activităţii cu un colaj de versuri dedicate iernii au recitat elevii  claselor a V-a ,,B”, a VII-a ,,A”, a IX-a ,,B”, grupul de fete din clasa a  VII-a ,,A” cu un colind şi elevii din formaţia  de chitarişti ,,Punctul pe I”- Bărghieru Călin şi Revenco David cu momente inedite dedicate iernii.