FORUMUL local al copiilor apărători ai dreptului omului s-a desfășurat la 24 noiembrie în IP LT „Ștefan cel Mare”. Forumul este  o modalitate de dobândire și dezvoltare a competențelor pentru cultură democratică, în special pentru elevii și elevele care au nevoie de alte contexte educaționale pentru a le manifesta.

        În cadrul procesului de învățare prin pentru și despre drepturile omului, ghidat de către  Melniciuc Galina, psiholog și profesoară de educație pentru societate, elevul clasei a XII-a „A” Guțu Vladislav  a reflectat critic asupra procesului de apărare a drepturilor omului în diferite situații de viață, evidențiind încălcarea dreptului la libera exprimare a tinerilor.

  •    Elevii clasei a XI-a „A” și  membrii  senatului elevilor  au discutat și despre importanța implicării copiilor în apărarea drepturilor omului, dar și despre rolul maturilor în respectarea și protecția acestora.
  •   Forumul al copiilor apărători ai dreptului omului este un proces ce reflectă învățarea bazată pe proiect la disciplinele școlare.