„Împreună, pentru un Internet mai bun”

 

            Tehnologia are un rol pozitiv, ne folosim de ea zilnic, indiferent dacă scriem un e-mail, ascultăm muzică, urmărim un film, participăm la o întâlnire sau mergem chiar la școală sau la serviciu online.

            Ziua Siguranței pe Internet e un moment potrivit pentru a reaminti copiilor despre cum e corect să folosească internetul. E important să discutăm despre utilizarea unor parole puternice, complexe, să-și păstreze spiritul de observației din momentul conectării dispozitivului la internet și asigurarea că acel dispozitiv are instalat un sistem antivirus.

            Peste 170 de țări au adoptat această sărbătoare, a cărui organizator este INSAFE - European Safer Internet Network.

            Cu toții cunoaștem că februarie este luna dedicată Siguranței Online. Elevii IPLT “Ștefan cel  Mare” au  fost încurajați și ghidați și în acest an, să navigheze în siguranță în mediul virtual.

            Astfel la data de 07 februarie 2023, profesoara de informatică Țurcanu Vera a organizat mai multe acțiuni și activități cu scopul promovării siguranței în mediul online.

            Obiectivul acestor activități este de a preveni violența în mediul online, promovarea unui stil sigur de comunicare și navigare virtual.

             Elevii clasei a XII “C” au propus câteva recomandări privind Securitatea pe Internet în cadrul careului informativ, elevele clasei a VIII- “B” au organizat „Flashmob” – Fii în siguranţă online”. Toate clasele au realizat „Posterul clasei” (transmitere de mesaj şi desen), discuţie dirijată: „Sunt informat- sunt protejat” în cadrul orelor de informatică.