Masa rotundă

 ,,Dezvoltarea competențelor necesare pentru soluționarea conflictelor’’

 

              Formarea cadrelor didactice este strâns legată cu perfecționarea individuală, în special când ne referim în prim plan la dezvoltarea personalității elevilor. Dezvoltând și creând personalități pentru societatea de mâine, formarea profesorilor în cadrul Grupului de Lucru Intrașcolar reprezintă un pilon de bază pentru realizarea unei educații de calitate.

         În acest context intervine desfășurarea mesei rotunde cu tema  ,,Dezvoltarea competențelor necesare pentru soluționarea conflictelor” moderată de Filip Elena, directoare adjunctă pentru educație/ coordonatoare VNET, care îi ajută pe cadrele didactice să se implice în rezolvarea conflictelor, întru asigurarea incluziunii copiilor; să ajute elevii implicați în diverse conflicte pentru a conștientiza natura distructivă a comportamentelor indezirabile și efectele acestora asupra propriei dezvoltări și asupra altora.

        Reieșind din cele expuse, cadrele didactice se pregătesc să facă față provocărilor comunității școlare, oferind răspuns la problemele identificate în colectivele de elevi, soluționând cazurile de conflict și diminuând fenomenul violenței/ bullying-ului, întru asigurarea securității și protecției vieții tuturor elevilor.